2024. április 28. - Valéria

Edzőtábor két héten át

Vasárnaptól két héten át a Barcelona melletti San Cugatban edzőtáboroznak az öttusa-válogatott tagjai, akik aztán a tavaszi Világkupa-versenyeken szerezhetnek majd jogot a világbajnoki, illetve Eb-szereplésre.
2008. január 22. kedd 21:01 - Hírextra

Az év fő versenye idén az olimpia, melyen mindkét nemnél maximum két versenyző képviselhet egy-egy országot. A férfiaknál jelenleg Horváth Viktor, Balogh Gábor, Németh Róbert és Tibolya Péter rendelkezik kvótával, a nőknél mostanáig Vörös Zsuzsanna harcolta ki az indulási jogot. Az utolsó kvalifikációs verseny éppen Budapesten lesz, már csak ezért is kiemelkedő a május végén, június elején sorra kerülő MVM öttusa-világbajnokság. A vb és az augusztusi olimpia között, július közepén Moszkvában rendezik a kontinensviadalt.

A két szövetségi kapitány, Pálvölgyi Miklós és Kulcsár Antal hét-hét versenyzővel számol. A férfiaknál Horváth, Balogh, Németh és Tibolya mellett Fülep Sándor, Marosi Ádám és Kasza Róbert, a nőknél Vörös, továbbá Bartalis Zsófia, Cseh Krisztina, Gyenesei Leila, Kovács Sarolta, Máthé Vivien és Tóth Adrienn készül az idei megmérettetésekre.

Valamennyien két-két Vk-viadalon állhatnak majd rajthoz, az eredmények alapján kialakuló ranglista első két-két helyezettje automatikusan vb-induló lesz. A férfiaknál a harmadik helyezett egyéniben biztosan szerepelhet Budapesten, csapattagságáról - hasonlóan a negyedik magyar induló személyéről - a kapitány dönthet. A nőknél a ranglista bronzérmese egyéni indulóként versenyezhet, a hagyományos csapat harmadik tagját pedig - az elnökség által elfogadott válogatási elvek alapján - szubjektív módon jelölheti ki a szövetségi kapitány. A férfiak - elosztva - Kairóba, Millfieldbe, Madridba és a csehországi Kladnóba utaznak, a nők - csoportokban - Kairóban, Mexikóvárosban, Millfieldben és Madridban állnak rajthoz a Vk-sorozatban.

A spanyolországi edzőtáborozás során - ahogy hagyományosan - a víváson és a futáson lesz a hangsúly.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását