2024. május 8. - Mihály

Ingerelték a megvadult tigrist

A San Franciscó-i állatkertben karácsonykor történt tigristámadás egyik túlélője azt mondta a halálra marcangolt tizenéves áldozat édesapjának, hogy mind a hárman a védőkorlát tetejéről integettek és kiabáltak a ragadozónak, ezért ugrott ki a kifutójából,
2008. január 21. hétfő 21:52 - Hírextra

Ám Paul Dhaliwal tagadta, hogy bármit bedobtak volna a kifutóba vagy lengettek volna felette - írta rendőrségi jelentés alapján a San Francisco Chronicle, amely cikkében további tényezőkről számolt be az azóta is vizsgált üggyel kapcsolatban.

A rendőrségi jelentésben az is szerepel, hogy mindhárom fiúnak - a 19 éves Paul Dhaliwalnak, a 23 éves Kulbir Dhaliwalnak és a 17 éves Carlos Sousának - marihuanát találtak a szervezetében, és Paul vérében pedig alkoholt is - a vezetéshez megengedettnél kétszer nagyobb mennyiségben (0,16).

"A tanulság nyilvánvaló. Nem jó ötlet piálni, nem jó ötlet drogozni és nem jó ötlet ilyen állapotban egy emberevő tigrist hergelni" - mondta az állatkert szóvivője, Sam Singer.

Ám viselkedéskutatók szerint a látogatók meg nem engedett viselkedése még nem mentheti fel az állatkertet a felelősség alól. Az állatkert illetékesei korábban már elismerték, hogy a tigris kifutóját övező 3,8 méteres fal 1,2 méterrel alacsonyabb az előírtnál. És az is tény, hogy a szibériai nősténytigris, Tatyána (Tatiana) 2006 decemberében már letépte a húst egy állatgondozó karjáról.
Marc Bekoff biológus szerint az ingerlés gyakori jelenség az állatkertekben. Tanítványai az 1990-es években megfigyelték, hogy az állatkerti látogatók 20-25 százaléka hergeli az állatokat, főként az olyan ragadozókat, mint az oroszlánok és a tigrisek.

Ezzel szemben a San Franciscó-i állatkertet az a kritika is érte, hogy nem volt a helyszínen olyan alkalmazott, akinek feladata az efféle viselkedés megakadályozása. S a rendőrségi jelentés szerint a végzetes karácsonyi napon számos esetben kapott a rendőrség értesítést látogatók részéről arról, hogy állatokat ingerelnek.

Az állatkert illetékesei az eset után új feliratokat helyezett el, amelyeken arra kérik a látogatókat, hogy tartsák tiszteletben az állatok nyugalmát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását