2024. május 2. - Zsigmond

Használt buszokat akar a BKV

Támogatta a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn annak a BKV-kezdeményezésnek a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztését, amelynek alapján a cég a 2-es metró járműbeszerzéséhez tavaly kapott, de még el nem költött többlettámogatását használt buszok vásárlására fordí
2008. január 21. hétfő 15:42 - Hírextra
A Városháza kommunikációs igazgatója elmondta, hogy ez a 906 millió forintos összeg a BKV-nak tavaly biztosított 10 milliárd forintos önkormányzati támogatás része volt.

Nyáry Krisztián tájékoztatása szerint a városvezetés elvárása, hogy 5-7 éves, legalább Euro 3-as vagy 4-es környezetvédelmi előírásnak megfelelő buszt vegyenek. A várhatóan 70-75 használt jármű beszerzésével lehetővé válna az, hogy az Euro 0-ás buszait lecserélje a BKV. Így a cég buszparkjának átlagéletkora öt százalékkal csökkenne. Egyúttal 25 százalékkal növekedhet az akadálymentes, alacsonypadlós buszok aránya - jegyezte meg az igazgató.

Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes a kabinet elé benyújtott javaslatában megállapítja, hogy a vásárolni szándékozott buszok életkora nem haladja meg tervezett élettartamuk felét, több műszaki generációval korszerűbbek a jelenlegi járműveknél, és az új buszok árának közel a feléért megvásárolhatók. A javaslat jelzi azt, hogy a cég már tavaly szeptemberben módosította beruházási tervét a használt buszok vásárlása érdekében, és már megindították a közbeszerzési eljárást is. A közgyűlés elé terjesztendő határozati javaslat tartalmazza azt is, hogy a metrójárművek beszerzése esetén később felmerülő többletköltség a BKV-t terheli.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását