2024. május 3. - Tímea, Irma

Elutasították a Nemzeti Őrsereg bejegyzését

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elutasította a Nemzeti Őrsereg hivatalos bejegyzését - erről a szervezet sajtószóvivő bírója tájékoztatta hétfőn az MTI-t.
2008. január 21. hétfő 22:29 - Hírextra

A Nemzeti Őrsereg Hagyományőrző Egyesület nyilvántartásba vételi kérelmét a megyei bíróság január 14-ei, most hétfőn jogerőssé vált végzésével utasította el - mondta Nyakó Zsuzsanna.
A szabolcsi bíróság elnökhelyettesi tisztségét ellátó szóvivő tájékoztatása szerint az elutasításra azért került sor, mert az egyesület képviselője a bíróság hiánypótlásra vonatkozó felhívásának nem tett eleget.

Nyakó Zsuzsanna arra nem tért ki, hogy milyen tartalmú hiánypótlásra szólították fel a bejegyzéshez a Nemzeti Őrsereg képviselőjét.

A hivatalos bejegyzéssel nem rendelkező Nemzeti Őrsereg október 22-én, Szabolcs községben tartotta alakuló eskütételi ünnepségét, s akkor északkelet-magyarországi szerveződésként nevezte meg önmagát.

Katonai jellegű ruházatot és piros-fehér csíkos karszalagot viselő tagjai előtte azonban már részt vettek utcai demonstrációkon. Így például a Magyar Gárda budapesti alakulási rendezvényén is ott voltak, december 15-én pedig Érpatakon vonult fel közösen a két szerveződés.

Mindezek után a Magyarországi Munkáspárt 2006 ügyészségi fellépést követelt a Nemzeti Őrsereg ellen, de a beadványát azzal utasították el, hogy a szerveződés nincs bejegyezve a bíróságon, és így hivatalosan intézkedni sem tudnak ellene.

A párt kisebbség elleni izgatás és uszítás gyanújával is feljelentette a Nemzeti Őrsereget, mivel az érpataki demonstráció szerintük a roma nemzetiség ellen irányult, de az ügyészség nem látta ezt igazoltnak, így a feljelentést szintén elutasította.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását