2024. május 17. - Paszkál

Egy hónapon belül lesz döntés a gyorsaságimotoros futamról

Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) államtitkára szerint egy hónapon belül döntés születhet arról, hogy Magyarország rendezhet-e, és ha igen, mikor gyorsaságimotoros világbajnoki futamot.
2008. január 21. hétfő 11:03 - Hírextra

Erről a Napkelte című műsorban beszélt hétfőn a sportért és turizmusért is felelős politikus.

Megemlítette, hogy legutóbb a múlt héten tárgyalt Spanyolországban a jogtulajdonos Dorna cég képviselőivel, s a találkozó összegzéseként azt mondta, jól állnak a dolgok. Ugyanakkor jelezte, 11 pályázó van egy lehetőségre.

Ujhelyi István megemlítette még, hogy futam lebonyolításához új pályára lenne szükség. Ennek elképzelt helyszínéről egyelőre nem beszélt, de azt elmondta, úgy képzeli el a beruházást, hogy az ne a központi költségvetést terhelje.

A idei Dakar-pótló raliversennyel kapcsolatban megjegyezte, arról napokon belül döntés születhet, míg a 2010-es magyarországi rajtot illetően azt mondta, pár héten belül határozhat a szervező cég, az Amaury Sport Organisation. Az alapkérdés az, hogy az ASO Dél-Amerikába teszi-e át a versenyt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását