2024. április 24. - György

Műlábakkal az Olimpiára

Ezen a héten tesztelték Kölnben Oscar Pistorius dél-afrikai atléta műlábait, az elvégzett biomechanikai vizsgálatok eredménytől függ, hogy a futó - sikeres kvalifikáció esetén - indulhat-e az épek között a pekingi olimpián.
2007. november 17. szombat 10:18 - Hírextra

A Peter Bruggemann csoportja által végzett ellenőrzés célja konkrétan az, hogy kiderüljön, jelent-e előnyt a karbonszálas művégtagok használata. Amennyiben a kontroll során a szakemberek erre a megállapításra jutnak, Pistorius nem versenyezhet az épek között.

A 21 éves atléta szárkapocscsont és lábfej nélkül született, ezért 11 hónapos korában mindkét lábszárát amputálták. Speciális protéziseivel ő tartja a parasportolók között a világcsúcsot 100 (10,91 mp), 200 (21,58) és 400 m-en (46,34) is. Idén júliusban elindult a római Golden League-viadalon a B futamban, majd rajthoz állt a sheffieldi Grand Prix-n, utóbbin a hetedik helyet szerezte meg. Az elején lassabb volt vetélytársainál, a táv második felében azonban nagyon gyorsan futott. Másnap a nemzetközi szövetség részéről felvetették, Pistorius szereplésének jogosságát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását