2024. április 26. - Ervin

Versenyre hív a Google

Főiskolásoknak, egyetemistáknak hirdetett versenyt a Google: a hallgatóknak az a feladatuk, hogy közismertté tegyenek egy vállalkozást és annak honlapját. A megmérettetésen bármilyen felsőoktatásban tanuló diák részt vehet, a világ bármely tájáról.
2008. január 18. péntek 16:19 - Hírextra

A hallgatóknak 4-6 fős csapatokat kell alkotniuk és a rendelkezésükre bocsátott 200 dolláros kuponok segítségével egy maximum 100 főt foglalkoztató céget és honlapját kell minél ismertebbé tenniük a Google hirdetési megoldásának, az AdWords-nek a segítségével.

A stratégia kidolgozása után a diákoknak három hetük van a marketingkampány levezénylésére, majd az eredmények kiértékelésére.

A nevezés mindenki előtt nyitott, de különösen ajánlott a marketinges, reklámmenedzseri, e-kereskedelmi és médiatudományi képzésben részt vevő diákoknak, hiszen a verseny kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy valós munkatapasztalatokat szerezzenek, miközben a világ másik felén élő társaikkal mérhetik össze képességeiket és tudásukat - közölte a Goggle.

A hirdetést bármilyen nyelven feladhatják a hallgatók, de a beadandó jelentésnk és a verseny segédanyagainak angol nyelvűnek kell lennie.

A végső sorrendet mintegy harminc szempontot figyelembe véve alakítja ki az egyetemi tanárokból álló zsűri. A legfontosabb tényezők: az oldalletöltések száma, az egy kattintásra jutó költség, az átkattintási arány, a kulcsszóválasztás, a szöveges hirdetés kreativitása, a költségvetés hatékony felhasználása, valamint az előzetes és az összefoglaló jelentések minősége.

A verseny győztesei tanárukkal együtt egy utazást nyernek a Google központjába a kaliforniai Mountain View-be, ahol többek között az AdWords-öt kifejlesztő csapattal is találkozhatnak.

Az oktatóknak legkésőbb február 1-ig kell a versenyre regisztrálniuk. A diákok február 10. és május 24. között bármelyik három egymást követő héten lebonyolíthatják a kampányt. Az eredményhirdetés júliusban lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását