2024. május 8. - Mihály

Több mint ötmilliárd egy ingatlanért

Jelentős összegért, 5,1 milliárd forintért értékesít egy belvárosi ingatlant Székesfehérvár önkormányzata; erről pénteken, rendkívüli, zárt ülésén döntött a képviselő-testület - közölte sajtótájékoztatón a polgármester.
2008. január 18. péntek 18:15 - Hírextra

Warvasovszky Tihamér hangsúlyozta: a döntést "politikai együttgondolkodással", több fordulós egyeztető tárgyalások eredményeként hozta meg a képviselő-testület.

Az 5.700 négyzetméteres, úgynevezett murvás parkoló eladására tavaly írt ki pályázatot az önkormányzat. A kiírásra öt ajánlat érkezett, a legnagyobb összeget egy francia tulajdonú cég, az Új Alba 2002 Kft. tette.

Ajánlata több mint kétszerese volt a sorrendben következő pályázó által ajánlott összegnek.
A vállalkozás a benyújtott tervek szerint a jelenleg rendezetlen területen olyan épületegyüttest emel, amely az önkormányzat által megbízott külső szakértők véleménye szerint kialakításában és egyedi megjelenésében megfelel a központi területen elvárható színvonalnak.

A beruházás része lesz egy 1.200 négyzetméter alapterületű konferencia- és koncertterem, amit a befektető húsz évre ingyenesen a város rendelkezésére bocsát.

A város parkolási gondjait enyhíti majd az az 1.312 autó részére épülő mélygarázs, amelyben a parkolóhelyek egy részét háromórás időtartamig ingyen használhatják majd az autósok, 200 beállóhelyet pedig bérbe vehetnek.

Az ingatlan vételárát - mint a vagyonhasznosításból származó eddigi bevételeit is - fejlesztésre fordítja az önkormányzat.

Az összeg egy részét fejlesztési forrásként beépíti a költségvetésbe, más részét pedig leköti. Arról pedig, hogy milyen fejlesztéseket részesítsünk előnyben, kikérjük majd a város lakóinak véleményét - hangsúlyozta a polgármester.

A beruházás megkezdésének idejéről, továbbá az épületegyüttessel kapcsolatos egyéb részletekről a szerződés aláírását követően, a befektetővel közösen ad majd tájékoztatást az önkormányzat - mondta a polgármester.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását