2024. április 28. - Valéria

Magyarok az "étlapon"

A Vasasért is pólózik a Honvéd az Euroligában, amikor szombat este vízbe száll a Jug Dubrovnik vendégeként, mivel ha ponto(ka)t vesz el a horvátok élcsapatától, azzal nemcsak magának, hanem a csoporttárs magyar együttesnek is segít.
2008. január 18. péntek 14:15 - Hírextra

Az Euroliga 16 csapatos főtáblájának csoportselejtezője a negyedik fordulóhoz érkezett el, s a Honvéd a C jelű kvartett első helyezettjeként 7 ponttal - két győzelemmel és a Vasas elleni nyitány döntetlenjével - várhatja a hétvégi fellépését az eddig 6 pontot gyűjtött Jug otthonában, ahol a piros-kékek december elején egy góllal kikaptak. Ha Kovács István együttese, amely a karácsony előtti harmadik fordulóban, a Kőér utcában 11-10-re diadalmaskodott, nyerne Dubrovnikban, csaknem bizonyosan csoportgyőztesként lépne a legjobb nyolc közé, ám ha kikap, csak a március 15-i, utolsó forduló - benne Honvéd-Vasas ütközettel - határoz a továbbjutó két gárda kilétéről.

A Vasas, amely öt pontot hullajtott el eddig, nem engedhet meg magának további botlást, így most szombaton le kell gyűrnie görög riválisát. Erre nem csupán azért van valós esélye Földi László együttesének, mert az Ethnikosz pont nélkül áll a kvartettben az utolsó helyen, hanem mert az angyalföldiek már december 22-én, Athénban is nyerni tudtak, méghozzá 10-8-ra, vagyis a Komjádi uszodában nem jelenthet gondot az újabb siker a pireuszi kikötőnegyed pólós legénységével szemben.

Az Euroliga mellett a második számú kontinentális sorozatban, a LEN Kupában is játéknap a szombat, az európai szövetség serlegéért zajló csatározásban a négy közé jutás a tét. Magyar csapat biztosan lesz az elődöntőben, hiszen az eddigi akadályokat egyformán jól vevő Egert és Szegedet egymással sorsolták össze, a kérdés csak az, hogy a hevesi, vagy a csongrádi alakulat lesz boldogabb a visszavágót követően. A negyeddöntő első mérkőzését négy hete, Szegeden a hazaiak nyerték három góllal (11-8), ezt az előnyt próbálják megőrizni Gyöngyösi András neveltjei a 19 órakor rajtoló egri visszavágón. A hazaiaknak bravúr kell a négygólos győzelemhez, ám erre - nem egyszer bizonyította már az elmúlt hónapokban is - képes Gerendás György csapata, ennél fogva nagy csata, izgalmas meccs várható, megjósolhatatlan végkimenetellel.
A magyar érdekeltségű szombati vízilabdás "europrogram":

Euroliga, főtábla, C csoport, 4. forduló:
TEVA-VasasPlaket - Ethnikosz (görög), Komjádi uszoda 20:15 ó
Jug Dubrovnik (horvát) - Domino-Honvéd 18:15 ó
LEN Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Brendon-UPC-ZF-Eger - Szeged-Beton VE 19 ó

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását