2024. április 30. - Katalin, Kitti

Határtalan irodalom

A magyar kultúra napján, kedden Határtalan irodalom címmel Kaiser Ottó fotóművész határon túli magyar írókat ábrázoló képeiből nyílik kiállítás a budapesti Balassi Galériában - tájékoztatta a Balassi Intézet sajtófőnöke pénteken az MTI-t.
2008. január 18. péntek 21:18 - Hírextra

A február végéig látogatható tárlaton határon túl élő és alkotó magyar írók, mások mellett Dalos György, Fejtő Ferenc, Végel László, Kányádi Sándor, valamint Domonkos István saját miliőjükben készített fekete-fehér portréfotói láthatók - mondta Nagy Ibolya a távirati irodának.

Hozzátette, hogy a kiállítást Korniss Péter Kossuth-díjas fotóművész nyitja meg, ezt követően pedig Molnár Ferenc unokájával, Sárközi Mátyás József Attila-díjas íróval Sándor Erzsi beszélget.

Nagy Ibolya tájékoztatása szerint a fotók a budapesti kiállítással párhuzamosan a Stuttgarti Magyar Kulturális Központban is megtekinthetők.

Kaiser Ottó 1953. november 24-én született a nyugat-magyarországi Pápán. Az érettségi után két évig műtermi portréfényképezést tanult. Hetilapok és színes magazinok munkatársaként járta az országot és a világot. Az utóbbi években a Magyarország határain kívül élő és alkotó magyar művészekről készít portrékat. Ebből született a Határtalan irodalom című albumsorozat és erre épül egy új, magyar és angol nyelven megjelenő folyóirat, a Hungaricum képanyaga is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását