2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A testőrök nem lakájok

Lengyelországban a "Kormány Védelmét Ellátó Hivatal" (BOR) tisztjei szorgalmazzák, hogy az eddigieknél pontosabban határozzák meg, mi a feladatuk és mi nem az. A média jelentései szerint a biztonsági feladatokat ellátó hivatalnokokat mind a mai napig azza
2008. január 18. péntek 11:31 - Hírextra

A lap értesülései szerint Adam Rapacki tábornok, belügyminiszter-helyettes múlt csütörtökön a parlament belügyi kérdésekben illetékes bizottságának új törvényjavaslatot nyújtott át. Grzegorz Dolniak, a jobboldali liberális kormánypárt, a Polgári Platform (PO) frakciójának alelnöke arról biztosította az érintetteket, hogy a törvényjavaslat elfogadása után a BOR tisztviselői nem lesznek többé a politikusok kisegítői, hanem az lesz a feladatuk, hogy gondoskodjanak a rájuk bízott személyek biztonságáról.

A BOR tisztjei azt szeretnék, ha a politikusok a jövőben gyakrabban lemondanának őrzésükről a magánszféra terültén. "Ügynökeinknek akkor nem kellene drogériában bevásárolni, vagy részt venni a politikus lányának névnapi partiján - nyilatkozta a lapnak a BOR inkognitóját megőrizni óhajtó egyik tisztje. Dolniak megígérte, hogy a parlament lehetőség szerint gyorsan foglalkozni fog a törvényjavaslattal.

A jelenleg érvényes rendelkezések megkövetelik a biztonsági ügynököktől, hogy a nap 24 órájában őrizzék az arra jogosult magas rangú állami tisztviselőket. A média értesülései szerint eddig gyakran visszaéltek ezzel, és arra kényszeritették az ügynököket, hogy magánszférába tartozó dolgokat intézzenek el helyettük. A TVN24 televíziós csatorna 2007-ben felvételt sugárzott, amelyen látható volt, amint a BOR ügynökei sétálni viszik Ludwik Dorn egykori parlamenti elnök, a Jog és Igazságosság (PiS) jobboldali konzervatív kormánypárt képviselőjének kutyáját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását