2024. május 7. - Gizella

Vádemelést javasolnak

Vádemelési javaslattal továbbították a Szekszárdi Városi Ügyészséghez annak az öt fiatalembernek az ügyét, akik tavaly nyáron robbantottak Bonyhád mellett - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.
2008. január 17. csütörtök 18:31 - Hírextra

Augusztus 7-én Bonyhád mellett egy learatott búzatáblán, akkor még tisztázatlan körülmények között keletkezett krátert találtak a földben, a rendőrségi nyomozás megállapította, hogy a lyuk szándékos robbantás következménye - mondta Wiedemann Petra sajtóreferens.

Hozzátette: az eljárás során beszerzett információk alapján öt fiatalt, két fiatalkorút és három felnőttet hallgattak ki gyanúsítottként. Elismerték, hogy valóban robbantás történt, ennek elkövetéséhez műtrágyát használtak, amelyet a helyszínen kevertek össze gázolajjal. Ezenkívül készítettek egy detonátort, melyet egy zsinór segítségével indítottak el.

A gyanúsítottak - egy füzesabonyi fiatalember kivételével Bács-Kiskun megyei, Kiskunhalas környéki lakosok - őrizetbe vételüket követően szabadlábon védekezhettek. A vádemelési javaslat szerint visszaélés robbanóanyaggal bűntett elkövetésével gyanúsítják őket, amely 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását