2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Indulnak a koncertek

Koncertekkel, fesztiválokkal indul január közepétől Budapesten az A38 Hajó programja, a rendezvények közül a szervezők csütörtöki tájékoztatójukon kiemelték a My City/Az én városom sorozat Amszterdamot bemutató eseményeit.
2008. január 17. csütörtök 16:47 - Hírextra

Vasák Benedek marketingfelelős elmondta: az A38 Hajó öt éve működik, ez alatt több mint 1500 rendezvényt tartottak, amelyen több százezren fordultak meg.

Hozzátette: folytatódik együttműködésük a Magyar Televízióval, ahol az A38 által felvett koncertfilmeket szombat esténként mutatják be. Januárban és februárban megújul a koncertterem: új helyen lesz a hang- és fénypult, új hangsugárzó rendszert szerelnek fel.

A hajón a következő hetekben lép fel az Erik Sumo Band és Kiss Erzsi, a brit UK Subs és a The Vibrators együttes, Péterfy Bori és a Love Band, a Tosh Meets Marley és a Budapest Klezmer Band. Az amerikai Big Daddy Wilson és az osztrák Ripoff Raskolnikov, Zuboly és a Napra, valamint a Pannonia Allstars Ska Orchestra februárban koncertezik.

Lesznek közös programok a Katona József Színházzal, a Műcsarnokban kiállítást rendeznek az A38 Hajóról, s megjelenik egy fotóalbum a hajó történetéről.

A My City/Az én városom sorozatban februárban Amszterdam a vendég, majd Barcelona, Bécs következik. Előzőleg Prága, Varsó, Moszkva és Belgrád mutatkozott be a sorozatban.

Az Amszterdamot bemutató programokat február 16. és 23. között rendezik, az egy hét alatt a zenei események és a kiállítások mellett filmeket is vetítenek. A sorozat egyes programjainak a Millenáris ad otthont.

A mostani fesztivál fővédnöke Eddy Terstall filmrendező, akinek 2004-es Simon című filmjét, amelyet február 21-én vetítenek a hajón, Oscar-díjra jelölték a legjobb külföldi film kategóriában.

Február 21-én érkezik a hajóra az Amsterdam Klezmer Band és a New Cool Collective. Az Amsterdam Klezmer Band nemcsak a zsidó zenei tradíciót őrzi, hanem balkáni roma népzenét és elektronikus hangzást is beépít produkciójába. A New Cool Collective szórakoztató dzsesszt játszik funkos, latinos elemekkel.

Február 22-én a Quimby a fesztivál vendége. Fellép az Alamo Race Track fiatal holland zenekar, amely gitáralapú artrockot játszik a punk és az indie ötvözésével. A február 23-án az elektronikus zenét játszó magyar Zagar lép fel, az este vendége a holland Rutger Hoedemakers.

A Millenárison kiállítások egészítik ki a programot, de lesz fotókiállítás a hajó éttermében is. A fesztivál színfoltjának ígérkezik a Natwerk együttes, amely egy szemétszállító teherautó platóján zenél.

Az én várom program egésze kapcsolódik a Budapesten február közepétől március közepéig tartó holland-flamand kortárs rendezvénysorozathoz, a LOW Fesztiválhoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását