2024. március 29. - Auguszta

e-Kultúra 2008

"e-Kultúra 2008 - az internetkultúrától a kulturális tartalmakig" címmel rendez konferenciát a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus egy hét múlva, január 24-én a Budai Vigadóban - tájékoztatta az intézmény kommunikációs menedzsere csütör
2008. január 17. csütörtök 15:55 - Hírextra

A magyar kultúra napjához kapcsolódó tanácskozás célja, hogy ismeretanyagot nyújtson a közművelődési szakembereknek az informatikai, kommunikációs változásokról, ötleteket adjon a további tartalmi és technikai fejlesztésekhez, új szolgáltatásokat és együttműködéseket generáljon és segítse a kapcsolatépítést - közölte Tikász Mariann.

A rendezvényen szó lesz az információs társadalom rétegződéséről, a kulturális jellegű informatikai fejlesztésekről, az e-közigazgatásról, a távmunkáról, de az internetes hálózat és a pletyka kapcsolatáról is.

Az intézmény munkatársa felhívta a figyelmet arra, hogy a konferencia kulturális témaköre évenként változik. A szakmai rendezvény 2006-ban a "Kulturális értékeink tegnap, ma, holnap", 2007-ben pedig a Tudás - kreativitás - fejlesztés címet viselte.

Tikász Mariann kiemelte: az internetes kommunikáció, a hálózati lét mára hétköznapjaink szerves részévé vált, megváltoztatva kommunikációs szokásainkat, kiterjesztve az információkhoz való hozzáférést, átalakítva fogyasztói és ügyintézési mechanizmusainkat.

A felhasználók nagy része megbarátkozott a technikával: információkat gyűjt az interneten, e-maileket küld, szállást foglal, jegyet rendel, újságot olvas, receptet böngész, nyelvet tanul, zenét hallgat, vagy éppen telefonál. Az internet, a mobilkommunikáció, a digitális technika behálózta mindennapi kultúránkat.

Tájékoztatása szerint a konferencia délelőtti programja lehetőséget ad az egyes ágazatoknak és a szakmaterületek képviselőinek, hogy bemutassák, milyen változások, átalakulások mentek végbe területükön az elmúlt években. Délután internetes kulturális körutazásra, "virtuális kiruccanásra" hívják a résztvevőket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását