2024. április 25. - Márk

Díjat kapott a szerző

A brüsszeli Szondi Sándor Alapítvány díját adták át csütörtökön Paul de Riddernek, a belga fővárosban élő flamand közösség egyik vezető személyiségének.
2008. január 17. csütörtök 21:58 - Hírextra

A díj névadója, Szondi Sándor 1920-ban Budapesten született, de flamand családban nevelkedett fel. A II. világháború alatt részt vett a belga ellenállási mozgalomban, majd jogi tanulmányai után az államigazgatásban és a politikai életben vállalt szerepet.

Idővel a Brüsszelben kisebbségben élő flamand anyanyelvűek körében vezető közéleti szerepre tett szert, minden lehetséges módon igyekezett segíteni jogaik érvényesítését.

Szondi Sándor 1997-ben halt meg. Az ő emlékére hozták létre a róla elnevezett alapítványt, amely kizárólag brüsszeli flamandokból áll.

A civil szerveződés ez évi díját Robák Ferenc brüsszeli magyar nagykövet jelenlétében Paul de Riddernek adták át, elismerésül azért a könyvéért, amely már címében - "Brüsszel, a brabanti város" - is tükrözi a flamandok saját felfogását Belgium fővárosáról. A könyvet magyar nyelvre is lefordították.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását