2024. április 18. - Andrea, Ilma

Kiállítás a Bolyai Alkotótábor munkáiból

A Bolyai Alkotótábor válogatott műveiből nyílt pénteken kiállítás az újbudai Tető Galériában, a Magyar Festészet Napja alkalmából megrendezett tárlat anyagát 30 művész a legkülönfélébb technikákkal készült alkotásai; festmények, szobrok, kerámiák, textile
2008. október 18. szombat 06:56 - Hírextra
A mintegy 60 alkotást bemutató kiállítás anyagát az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Bolyai Alkotótáborban eddig készült művekből állították össze - mondták el a szervezők a péntek esti ünnepélyes megnyitón.

"Mindegyik kiállított munkában benne van a Bolyaira jellemző zsenialitás, a jelenen való túllátás" - fogalmazott Csegzi Sándor, Marosvásárhely alpolgármestere.

A Budapest után Bécsben, majd Párizsban vendégeskedő vándorkiállítás anyaga folyamatosan cserélődik: minden helyszínen az alkotótábor más-más művészeinek munkáit mutatják be. A tárlat anyaga változik, a művészi- és tudományos látásmód ötvözésén alapuló gondolatvilága ugyanakkor állandó marad - tette hozzá Csegzi Sándor.

A Bolyai Alkotótábor 2001-ben, Bolyai János születésének 200. évfordulója alkalmából indult Marosvásárhelyen azzal a céllal, hogy a matematikusok és a művészek közös alkotótérben találkozva inspirálják egymást tudományos- és művészeti munkájukban.

A Tető Galériában 10 napig megtekinthető kiállítás megnyitójára Szili Katalin Marosvásárhely díszpolgáraként kapott meghívást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását