2024. április 26. - Ervin

A Fidesz megerősítő népszavazást kezdeményez

A Fidesz megerősítő népszavazást kezdeményez az egészségbiztosítási törvényről az Országgyűlésben - derül ki Navracsics Tibor frakcióvezető csütörtökön megjelent internetes blogbejegyzéséből.
2008. január 17. csütörtök 17:01 - Hírextra

A politikus az utóbbi hetekben rendszeresen ír a jobbklikk.hu weboldalra, mostani blogbejegyzésében pedig arról számol be, hogy a Fidesz csütörtökön befejeződő háromnapos, siófoki elnökségi ülése után a sajtótájékoztatón be fogja jelenteni: a Fidesz megerősítő népszavazást kezdeményez az Országgyűlésben az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényről, amelyet az államfő megfontolásra visszaküldött a parlamentnek.

A Házszabály szerint az Országgyűlés által elfogadott, de a köztársasági elnök által még alá nem írt törvény népszavazással történő megerősítését legkésőbb a zárószavazás befejezésekor, írásban lehet kérni. Az Országgyűlés a zárószavazást követő ülésen határoz a népszavazásra bocsátásról.
Ha az Országgyűlés elrendelte a törvény népszavazásra bocsátását, a törvényt akkor kell a köztársasági elnökhöz aláírásra megküldeni, ha azt a referendum megerősítette.

Navracsics Tibor blogjában azt írta, hogy a Fidesz elnökségének álláspontja szerint minden politikai és jogi lehetőség adott ahhoz, hogy az egészségbiztosításról szóló kérdést a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazással együtt bocsássák referendumra.

A Fidesz frakcióvezetője a kezdeményezést azzal indokolja, hogy a kormány szembekerült a teljes magyar társadalommal, "hiszen mára egyértelművé vált: a kormányon kívül senki sem támogatja az egészségbiztosítás privatizációját".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását