2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem veszett el a felvétel mégsem

Egyes sajtóorgánumok valótlanul állították, hogy a Hír TV által kirobbantott, úgynevezett M3-as kazettaügyben a hangfelvétel a rendőrségen elveszett volna - áll abban a közleményben, amit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság juttatott el s
2008. január 16. szerda 23:34 - Hírextra
A kérdéses hangfelvételt tartalmazó kazetta az illetékes ügyészségen át a bíróságra került - közölte a szabolcsi főkapitányság sajtószolgálata.

Az ügy nyomozása 2005. márciusában a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságról került a szabolcsi főkapitányságra - olvasható a közleményben.

A nyírségi főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya 2006. július 27-én az eljárást vádemelési javaslattal zárta le és továbbította a Debreceni Városi Ügyészségre.

Az ügy irataival együtt a rendőrség megküldte az ahhoz tartozó hangfelvételeket tartalmazó kazettákat, valamint az azon elhangzottak leiratát is, amelyeket az ügyészség a vádirattal együtt a bíróságnak adott át.

A sajtószolgálat illetékese a dokumentumban megjegyezte: a már bírói szakban lévő nyomozás konkrét kérdéseivel kapcsolatban - a büntetőtörvény alapján - bármilyen kommunikációra a bíróság jogosult.

A Hír Tv a közelmúltban hozta nyilvánosságra a szóban forgó kazetták hangfelvételének részletét, amely szerint Tóth József, a hajdú-bihari önkormányzati közgyűlés egykori alelnöke, jelenleg Polgár város polgármestere, MSZP-s országgyűlési képviselő, három évvel ezelőtt az M3-as Kht. szabálytalan könyvelésére adott volna utasítást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását