2024. május 14. - Bonifác

Merlin Energia Projekt

Merlin Energia Projekt elnevezéssel indított útjára programsorozatot a Merlin Színház és több civil szervezet. Az energiával kapcsolatos eseménysorozathoz tudományos és rendhagyó színházi előadások, koncertek, kiállítások kapcsolódnak.
2008. január 16. szerda 22:05 - Hírextra
A projekt központja, de nem kizárólagos helyszíne a Merlin Színház, sőt az a cél, hogy minél több város és helyszín kapcsolódjon be - számoltak be a résztvevők.

Magács László, a Merlin Színház igazgatója a helyszínen elmondta: a Merlin nemcsak színház, hanem kulturális és kreatív műhely is, amelynek tagjai fontosnak tartják, hogy az energiához kapcsolódó témákkal, illetve azok kreatív megközelítésével szélesebb közönséget szólítsanak meg.

Ha ezzel annyit sikerül elérni, hogy valaki fogmosás közben elzárja a vizet, autó helyett kerékpárral közlekedik, vagy 22 fokra fűti a lakást 24 helyett, az már sokat jelent, hiszen az apró módosulások járulnak hozzá a világ változásához - hangzott el a programsorozat megnyitóján.

A kezdeményezéshez eddig 20 szervezet csatlakozott, többek között a Csodák Palotája, az Energia Klub, a Magyar Kerékpáros Klub és a Magyar Természetvédők Szövetsége. A lista folyamatosan bővül.

Az energiához kapcsolódik idén a Dalnokverseny, amelyet április 11-én, a költészet napján rendeznek meg a Nemzeti Színházban - mondta el Jordán Tamás. A Merlin Színház élőzenés dalszerző klubjában, a Songwriters' Klubban is ez lesz a központi téma. A Volt fesztivál ugyancsak a téma mellé áll idén, mint ahogy a Föld Napja programjai között is szó lesz az energiáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását