2022. szeptember 30. - Jeromos

A nők több krimit olvasnak?

Az erőszakos bűncselekményektől való félelmük miatt olvasnak több krimit a nők, mint a férfiak - állapították meg amerikai tudósok.
2010. február 19. péntek 08:15 - HírExtra
Az összefüggést az Illinois-i Egyetem tanulmányának következtetéseiből állapították meg.
"Tudjuk, hogy a férfiakhoz képest a nők jobban félnek az erőszakos bűncselekményektől, holott ők ritkábban esnek áldozatul ezeknek" - idézi a Geo magazin Amanda Vicaryt, a tanulmány egyik szerzőjét, aki kifejtette: a regényekben és a televíziós programokban ők nemcsak kikapcsolódást, hanem ötleteket is keresnek arra, hogyan éljék túl a veszélyes helyzeteket.

A német könyvkereskedők adatai szerint 2008-ban a nők 55 százaléka, a férfiaknak pedig 44 százaléka olvasott el legalább egy krimit.

A kutatás vizsgálatai arra az eredményre jutottak, hogy a nők félelme annál nagyobb lesz, minél többet olvasnak a rablásokról, támadásokról. Így létrejön egy ördögi kör, hiszen a nők ezek után még több krimit olvasnak ötletmerítés és feszültséglevezetés céljából.

A tanulmány emellett megállapította, hogy a nőket hidegen hagyják azok az akciófilmek, amelyek nincsenek összefüggésben a hétköznapi eseményekkel és esetekkel. Az ilyen filmekkel elsősorban a férfiak élik ki fantáziájukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását