2024. április 29. - Péter

Befektetők, ha összejönnek...

Orbán Viktor javaslatát elfogadva befektetői konzultációs tanács áll fel, amely magyar és külföldi befektetők véleményét kéri ki annak érdekében, hogy a visszaeső magyarországi befektetési folyamat megálljon - mondta szerdán az MTI kérdésére a testület ve
2008. január 16. szerda 19:49 - Hírextra
Varga Mihály, a párt alelnöke, volt pénzügyminiszter Siófokon, a Fidesz elnökségi ülésének szünetében jelentette be, hogy a testület befektetői tanács létrehozásáról döntött. Varga Mihály közölte: a tanács vezetésére Orbán Viktor pártelnök javaslatára Járai Zsigmondot kérték fel. Az Orbán-kormány volt pénzügyminiszterétől, a Magyar Nemzeti Bank exelnökétől azt várják, hogy kapcsolatot tartson külföldi befektetőkkel, konzultáljon és ötleteket gyűjtsön befektetési lehetőségekre.

A testület már a közeli napokban megalakulhat, több szakértő, köztük Chikán Attila, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, volt gazdasági miniszter részvételével - mondta az MTI-nek Járai Zsigmond. Hozzátette: magyar és külföldi befektetők véleményét kérdezik majd arról, hogyan lehetne vonzóbb gazdasági környezetet teremteni a magyarországi beruházásokhoz, megállítani a befektetések visszaesését.

"Az adórendszerről, a befektetéseket lassító bürokráciáról és a korrupció elleni fellépésről egyaránt konzultálunk a már itt lévő, illetve a potenciális befektetőkkel" - mondta Járai Zsigmond.

Varga Mihály a befektetői konzultációs tanács létrehozásának másik céljáról azt mondta, ezzel is szeretnék ráirányítani a kormány figyelmét arra, hogy gazdaságpolitikája megbukott.

Az ellenzéki párt szakpolitikusa állítását a következőkkel támasztotta alá: tavaly a tőkebeáramlás felére csökkent, az infláció 8 százalékra szökött fel, ezen belül a nyugdíjasinfláció 9,4 százalékra, a reálbérek 4,5 százalékkal csökkentek, míg a munkanélküliségi ráta csaknem 7,5 százalék volt. A Fidesz elnöksége ennek fényében aggasztónak és bizonytalannak tartja a gazdasági környezetet - tette hozzá Varga Mihály.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását