2024. április 27. - Zita

Ufó Texasban?

Több tucatnyian észleltek azonosítatlan repülő tárgynak gondolt jelenséget egy texasi kisvárosban. A stephenville-i szemtanúk egybehangzóan állítják, hogy egy nagy, fényesen világító tárgyat láttak alacsonyan, halkan és gyorsan repülni, nyomában vadászgép
2008. január 15. kedd 16:05 - Hírextra
A városka az Egyesült Államok erősen vallásos, konzervatív déli vidékén, az úgynevezett Bibliaövezetben fekszik, és lakóit eléggé aggasztja az égi tünemény. "Mindenki attól fél, hogy ez már a világvége" - mondta egyikük, Steve Allen, aki a múlt héten egy 1,6 kilométer hosszú és fél kilométernél is szélesebb fényes tárgyat látott száguldani az égen. "Annyi biztos, hogy nem ebből a világból való."

A hatóságok szerint a jelenségre van logikus magyarázat, a helyiek viszont esküsznek rá, hogy a tárgy nagyobb, csendesebb és gyorsabb egy repülőgépnél, és alacsonyabban is száll. Azt is hangsúlyozták, hogy az állandó világítással közlekedő repülőkkel ellentétben a titokzatos tárgy változtatja a fényét.

Ricky Sorrells géplakatost először kinevették a barátai, amikor elmesélte, hogy egy fémszerű anyagból való lapos tárgy húzott el a háza melletti legelő felett jó 90 méteres magasságban. A helyi lapban aztán olvasta, hogy mások is láttak ilyesmit. "Ezt jó tudni, mert legalább nem kell azt hinnem, hogy megbolondultam."

Karl Lewis őrnagy, a Fort Worth légibázison szolgáló 301-es vadásszázad szóvivője szerint egy gépük sem járt a környéken január 8-án, azokban az órákban, amikor a legtöbben látták a repülő tárgyat. Lewis szerint érzékcsalódásról lehet szó, amelyet polgári repülőgépek fénye okozhatott.
A repülők reflektorai a lemenő nap fényében különösen erősen és narancssárgán világítanak - mondta az őrnagy. "Majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy utasszállító gép volt. A napsugarak ebben a dőlésszögben könnyen megtréfálhatják az embert."

A régióban két másik légibázis is működik, de a múlt héten egyikről sem indult gép Stephenville környékére. A légierő már régen felhagyott az ufókutatással.

Az Egyesült Államokban egyébként havonta nagyjából 200 ufóészlelést jegyeznek fel, a legtöbbet Texas államban, illetve Coloradóban és Kaliforniában. Egy tavaly készült felmérés szerint az amerikaiak 14 százaléka gondolja, hogy látott már ufót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását