2024. május 2. - Zsigmond

Szkafander és pillangó a mozikban

A legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díj nyertesét, a Szakafander és pillangót január 31-től láthatják a magyar nézők; a szintén Arany Glóbusz-díjas Ott sem vagyok (I,m not there) című alkotást márciustól vetítik a magyar mozik - tájékoztatta
2008. január 15. kedd 07:01 - Hírextra

A Szkafander és pillangó nem csak a legjobb idegen nyelvű filmnek járó elismerést kapta meg az idén, az alkotást jegyző Julian Schnabelnek ítélték a legjobb rendezőnek járó díjat - írta Molnár Krisztina, a Budapest Film sajtóreferense.

Összegzése szerint a francia-amerikai film Jean-Dominique Baubyról, a francia Elle magazine egykori főszerkesztőjéről szól, aki karrierje csúcsán, 1995-ben egy szélütés következtében kómába esett, majd 20 nap múlva szinte teljesen lebénulva tért magához.

Molnár Krisztina közleményében felidézte, hogy a Szkafander és pillangó a "francia Golden Globe"-nak becézett Lumiere-díjat is elnyerte az év francia filmje és a legjobb főszereplő kategóriákban.

A legjobb női epizódszerepért Cate Blanchett kapott Arany Glóbusz-díjat az Ott sem vagyok (I,m not there) című filmben nyújtott alakításáért. A rendhagyó módon többszörös szereposztással készült filmben Cate Blanchett Bob Dylan bőrébe bújik: egyike annak a hat színésznek, akik a rock-ikon életének és zenei pályafutásának különböző oldalait testesítik meg.

Az Oscar-díj "előszobájának" is tekintett Golden Globe nyerteseit helyi idő szerint vasárnap este hirdették ki a Los Angeles-i Beverly Hillsben. A Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége (HFPA) által 65. alkalommal odaítélt filmes és televíziós díjakat az amerikai forgatókönyvírók munkabeszüntetése miatt a szokásos több órás gála helyett sztárok nélkül, egyórás, száraz sajtótájékoztatón ismertették.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását