2024. április 29. - Péter

Nagyobb doppingszigor a teniszezőknél

Miközben a sportági élvonal a nyílt ausztrál bajnokságon vetélkedik Melbourne-ben, az eddiginél hatékonyabb doppingellenőrzési és eltiltási szisztéma mellett állt ki Larry Scott, a női teniszezők tornáit szervező WTA főigazgatója.
2008. január 15. kedd 11:29 - Hírextra

Szerinte a csalók elleni küzdelmet fel kellene gyorsítani, s ezt jól szolgálná, ha bevezetnék az ideiglenes felfüggesztés gyakorlatát a tiltott szerekhez nyúlókkal szemben. A jelenlegi metódus olyan ugyanis, hogy a doppingoláson rajtavesztett teniszező esetében a pozitív A teszt, majd az ellenőrző, s a vétséget megerősítő B próba után még újabb hónapok telnek el, mire az illetékes fegyelmi testület meghallgatja és ítéletet hoz a versenyző ügyében.

"Ezt a folyamatot le kell rövidíteni, s már a B próba után ideiglenesen azonnal el kell tiltani a játéktól a pozitív mintát szolgáltató teniszezőt, aki meghallgatásáig már nem léphetne pályára" - mondta Scott, aki szerint a provizórikus tilalmat legkorábban a következő évtől lehetne bevezetni és alkalmazni a teniszsportban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását