2024. április 25. - Márk

Ítélethirdetés az újratárgyalt perben

A Baranya Megyei Bíróság várhatóan ma hirdet ítéletet első fokon annak a komlói vállalkozónak az újratárgyalt büntetőperében, akit korábban már jogerősen felmentettek üzlettársának hét évvel ezelőtti megölésének vádja alól.
2008. január 15. kedd 08:31 - Hírextra

Az ügyészség a 32 éves H. Róbertet előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta meg, miután a perújítási nyomozás során titkosszolgálati eszközökkel olyan bizonyítékokat sikerült begyűjteni, amelyek a korábbi tárgyalásokon nem álltak rendelkezésre, és amelyek bizonyíthatják bűnösségét.

A vádirat szerint a férfi Komlón közös asztalosipari vállalkozást működtetett barátjával, akivel a cég minden bevételét szenvedélyükre, az autóversenyzésre költötték. Emiatt 2001-re mintegy ötmillió forint adósságot halmoztak fel.

Az üzlettársak viszonya fokozatosan megromlott, egyre gyakoribbak voltak közöttük az anyagi viták, H. Róbert pedig elhatározta: megöli társát.

Alkalmazottaikat 2001. szeptember 28-án vidéki munkára utasította, üzlettársát pedig megkérte, menjen el vállalkozásuk telephelyére, és hozzon el néhány autóversenyzéssel kapcsolatos iratot. H. Róbert ott várt rá, és egy kábeldarabbal vagy más tompa tárggyal agyonverte őt.

Az első fokon eljárt Baranya Megyei Bíróság H. Róbertet 2003-ban felmentette a vád alól, mivel nem látta bizonyítottnak, hogy a bűncselekményt a vádlott követte el.

A Pécsi Ítélőtábla előtt 2004-ben lefolytatott másodfokú tárgyaláson az ügyészség visszavonta a fellebbezést, így az elsőfokú felmentő ítélet jogerőre emelkedett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását