2024. április 29. - Péter

Dávid: új politikára van szükség

Új politikára van szükség, mert a magyar politika az elmúlt években egy "negatív spirál" foglyává vált - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke kedden Budapesten, a Konzervativizmus a XXI. században című konferencián.
2008. január 15. kedd 11:21 - Hírextra

Dávid Ibolya szerint a "lumpen politizálás" azért sem folytatható tovább, mert az intézményekbe vetett bizalom egyre csökken. Mint mondta, akkor lehet kompromisszum a politikai erők között a Magyarországot érintő legfontosabb kérdésekben, ha a pártok szakítani tudnak hatalommániájukkal és be tudják fejezni az érzelmi politizálást.

Az MDF elnöke úgy vélte, a konzervativizmus nem a maradiság politikáját, hanem az értékes hagyományok védelmét jelenti. Hangsúlyozta: az MDF korszerű konzervativizmusa egyesíti magában az angolszász és a magyar konzervativizmus, valamint a kereszténydemokrácia hagyományait. Dávid Ibolya szerint a Fidesz legújabb programja már nem veti el a konzervativizmust, számos pontján szakít a korábbi "plebejuspolitikával".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását