2024. május 5. - Györgyi

Börtönprogram

Az elmúlt 10 évben hat önkéntes tréningsorozatot szervezett elítélteknek a rehabilitációs börtönprogram keretében a debreceni AVP Hungary Közhasznú Egyesület - közölte Szántó Eszter, az egyesület elnöke kedden sajtótájékoztatón a cívisvárosban.
2008. január 15. kedd 16:25 - Hírextra
Elmondása szerint az elsősorban kommunikációfejlesztésre, közösségépítésre és kockázatkezelésre szakosodott, 1993-ban alakult egyesület 1997-ben indította el rehabilitációs börtönprogramját, amelynek módszereit azóta további négy szervezet vette át, s ma már az ország hét büntetés-végrehajtási intézetében alkalmazzák.

A program keretében az önkéntesen jelentkező elítélteknek háromnapos intenzív tréningeket szerveznek, amit többször megismételnek. A tapasztalatok szerint a tréningen részt vevők körében 30 százalékkal kevesebb a fegyelemsértés és szívesebben vesznek részt a börtön belső közösségi életében.

Szántó Eszter hozzátette: a résztvevőknek a tréningen alapuló egyéni szociális gondozást is biztosítanak a börtönben, majd az onnan kikerülőket tovább támogatják. Példaként említette, hogy segítenek nekik munkát találni, lakhatási problémájukat megoldani, illetve a családba visszailleszkedni.

Az elmúlt években kialakítottak egy országos hálózatot is, ami azt jelenti, hogy már minden megyében van értő segítője, támogatója a börtönből kikerülőknek.

A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) támogatja, s ennek keretében az öt szóban forgó szervezet összesen 100 millió forintot, s ebből 40 milliót a debreceni program kapott.
Utóbbi keretében az elmúlt években több mint 100 szabadult elhelyezkedését támogatta az egyesület - fűzte hozzá Szántó Eszter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását