2024. május 21. - Konstantin

Új MÁV dirigens

A magyar származású, mexikói születésű Jorge Mester vezényletével kezdi Mesterbérletét a MÁV Szimfonikus Zenekar csütörtök este a Művészetek Palotájában - közölte Strausz Erzsébet sajtóreferens hétfőn az MTI-vel.
2008. január 14. hétfő 14:05 - Hírextra

Dohnányi Szimfonikus percek és Starvinsky Tavaszi áldozat című műve mellett Mozart Esz-dúr zongoraversenyét a koreai Kim Hye-Jin adja elő az esten.

A Mesterbérlet azért kapta e nevet, mert válogatott, és a maguk nemében kiemelkedő karmesterek és szólisták lépnek fel a programban. Idén első közülük Jorge Mester, aki ma az Amerikai Egyesült Államokban él - jegyezte meg Strausz Erzsébet.

Jorge Mester kitűnő brácsaművész, hosszú éveken keresztül a Beaux Art Vonósnégyes tagja volt, mielőtt a karmesteri pályára lépett.

Jorge Mester a Pasadena Symphony Orchestra zeneigazgatója 1984 óta - tájékoztatott Strausz Erzsébet. A rangos Aspen zenei fesztivál, amelynek 21 évig volt művészeti vezetője, tiszteletbeli karmesterré választotta. Az 1980-as évek elején a híres Juilliard zeneakadémia karmesteri tanszakának vezetője volt.

Jorge Mester vezényelt többek között a New York City Operaházban, a Sydney-i Operában, Spoletóban és a Washingtoni Operában olyan darabokat, mint A rózsalovag, a Parasztbecsület, a Bajazzók, a Bohémélet, a Figaro házassága, a Salome és A ravasz rókácska.

Kim Hye-Jin pedig az erőteljesen feltörekvő koreai hangszeres művészek képviselője. 2005-ben harmadik helyezést ért el a Ferrucio Busoni Nemzetközi Zongoraversenyen, ennek köszönhetően számos koncertmeghívást kapott. Hazáján kívül nagy sikerrel szerepelt már több európai nagyvárosban, többek közt a Prágai Tavaszi Fesztiválon is - tette hozzá sajtóreferens.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását