2024. április 28. - Valéria

Tudományos reality

Nagy érdeklődéssel fut a Magyar Televízióban az a "tudományos reality" műsor, amelyben M. Kiss Csaba tévészerkesztőt és egy fiatal, erősen dohányos nikotinfüggő párt szoktatnak le ingyen az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) által kidolgozott pro
2008. január 14. hétfő 14:29 - Hírextra
A program keretében - amelynek címe: Leteszem a cigit - nemcsak kamerákkal követik a szereplőket, de a fiatal pár saját mobiltelefonján is rögzíti a leszokás folyamatát - olvasható az OEFI közleményében.

Az M1-en januárban minden hétköznap kétszer, 17.35-kor és 22.40-kor mutatják be ezeket az ötperces, folytatásos. szappanopera-jellegű dokumentumfilmeket.

A sorozat két főszereplője közül M. Kiss Csaba középiskolás évei óta dohányzik. Munkatársai is nagy bagósok. Csaba példát akar számukra is mutatni.

A másik főszereplő Marcsi, aki irodában dolgozik. Asztmás. A tíz éve dohányzó élettársa miatt kezdett el cigizni és ma már erősen nikotinfüggő. Szinte csak dohányzó barátai vannak.

A Szonda Ipsos 2007. novemberi felmérése szerint mintegy 308 ezer magyar állampolgár gondolkodik azon, hogy az elkövetkező fél évben leszokik a dohányzásról és további 89 ezer ember szeretné az elkövetkező 6 hónapban letenni a cigarettát.

A tévéműsor az OEFI és az MTV együttműködésében készült. Kiegészíti a műsort a www.leteszemacigit.hu honlap is, amely információkat, segítséget nyújt a leszokóknak és internetes fórumot biztosít számukra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását