2024. április 29. - Péter

Sok tini alkoholizál

Az Európai Unió egyik legszigorúbb alkoholellenes törvényét tervezik elfogadni Hollandiában, feltartóztatandó a holland fiatalok egyre mértéktelenebb italozását.
2008. január 14. hétfő 08:37 - Hírextra

Egy tudományos intézet vizsgálata szerint a holland 12 évesek 47 százaléka már ivott alkoholt, a 15 évesek több mint fele pedig minden héten legalább egyszer fogyaszt valamilyen szeszt.

Ezért egy új törvénytervezet azt javasolja, hogy 16 éves kor alatt a holland gyerekeket büntessék meg, ha nyilvános helyen alkohol tartalmú ital van náluk, vagy ezt fogyasztják. Ez az új törvény lényegesen szigorúbb lenne, mint az Európai Unió bármelyik országában érvényes rendelkezések.

Mivel a tudományos vizsgálat adatai szerint a holland ifjúság igen korán kezd inni, a Holland Munkáspárt, a kormányzó koalíció tagja szerint "ideje, hogy az ország politikusai végre élére álljanak annak a tevékenységnek, mellyel megakadályozzák az italozást vagy az alkohol okozta kómát".
Lea Bouwmeester, a Munkáspárt képviselője idézte a Trimbos Institute of Mental Health and Addiction vizsgálatának az eredményét és fölhívta a figyelmet arra: a holland fiatalok az italozás elkezdésében vitathatatlanul Európa élvonalába tartoznak. A törvénytervezetet a kormánykoalíció valamennyi pártja támogatja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását