2024. április 29. - Péter

Doppingolt két focista

Két uruguayi labdarúgó rajtavesztett a doppingvizsgálaton: a teszt azt derítette ki, hogy mindketten kábítószerhez nyúltak.
2008. január 14. hétfő 10:47 - Hírextra

Jóllehet az ellenőrző vizsgálat még hátra van, a novemberi A próbát követően e hét végén megnevezték őket: az EFE jelentése szerint Mauro Silváról, a Defensor támadójáról és Vicente Hermógenesről, a Rampla Juniors védőjéről derült ki, hogy kokaint fogyasztott. A kontrollanalízist hétfőn végzik el Montevideóban, s az érintett doppinglaboratóriumban ott lehetnek a pozitív mintát szolgáltató futballisták, és jogi képviselőik is.

Ha a B próba is vétkességüket igazolja, mindketten kétéves eltiltásra számíthatnak, mely tétel azonban akár hat hónapra is csökkenthető, ha a drogélvező focisták készek alávetni magukat leszoktató eljárásnak.

Az újabb két esettel nyolcra nőtt azon sportolók száma, akik 2007-ben kokainnal buktak meg Uruguayban: öten labdarúgók, ketten röplabdázók (az egyikük egyesült államokbeli légiós), egy pedig argentin kerékpáros.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását