2024. április 29. - Péter

Békeaktivista lenne Oszama bin Laden fia?

Békeaktivista szeretne lenni és Angliában telepedne le Oszama bin Laden terroristavezér egyik fia, Omar, aki az al-Kaida kiképzőtáborát is megjárta.
2008. január 14. hétfő 12:34 - Hírextra

A 27 éves Omar bin Laden és majdnem kétszer idősebb felesége, Jane Felix-Browne már be is adta a vízumkérelmet a kairói brit nagykövetségre - jelentette a Mail on Sunday című lap.

A házaspár az észak-angliai Cheshire grófságba költözne Felix-Browne házába. Omar bin Laden egykoron al-Kaida-táborban tanulta a terrorizmust, de szakított a szélsőséges eszmékkel, és feleségével együtt békeaktivistaként szeretne tevékenykedni. A vízumot meg is kaphatja, ha hivatalos dokumentumokkal igazolja, hogy elvált korábbi feleségétől.

A pár Egyiptomban él és nemrégiben gyerekük született egy béranyától. A bin Laden család hevesen ellenezte a frigyet, és a brit sajtó tavaly év végén már a válásról cikkezett. "Nem voltam felkészülve rá, hogy a férjemet akár meg is ölhetik, csak azért, mert velem van" - nyilatkozott Felix-Browne.
Az 57 éves angol asszonynak ez a hatodik házassága. 2006 őszén ismerkedett meg Omar bin Ladennel, amikor az egyiptomi piramisoknál járt. Férje a terroristavezér tíznél is több fia közül a negyedik, már hat éve nem tartja a kapcsolatot az apjával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását