2024. április 30. - Katalin, Kitti

Tűz egy nyugdíjasotthonban

Tűz ütött ki szombat este a budapesti XXI. kerületben egy nyugdíjasotthonban, két személyt kórházba szállítottak - közölte az MTI-vel a tűzoltóság szóvivője. Molnár Péter elmondta, hogy a Simón Bolivár sétányon fekvő kétemeletes épület első emeletén az eg
2008. január 13. vasárnap 08:10 - Hírextra

A helyszínre nagy erőkkel kivonuló tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat. Az épületből 49 idős embert mentettek ki. Két személyt kórházba szállítottak, egyiküket füstmérgezés miatt. Egy tűzoltó a kézfején könnyebb sérülést szerzett, őt a mentők a helyszínen ellátták - tette hozzá.

A szóvivő elmondta azt is, hogy a tűzoltók először kettes riasztást kaptak az öt fokozatú skálán, ám közben a füst miatt, az életmentés érdekében a riasztást a legmagasabb szintre emelték. A tűzoltók közel 30 autóval és mintegy 120 emberrel vonultak ki a helyszínre. A riasztást később hármas fokozatúra minősítették vissza.

A tűz eloltása után átszellőztették az épületet, az otthon lakóinak egy részét sátorban helyezték el, mások visszatérhettek az otthon földszintjére, s később várhatóan a szobáikba is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását