2024. május 3. - Tímea, Irma

Virágtartósítási trükkök

Akik az elkövetkező napokon az Ágotákat, Verákat és Piroskákat csokorral köszöntik, néhány virágtartósító trükköt tartalmazó levélkét is mellékelhetnek hozzá.
2008. január 12. szombat 11:22 - Hírextra

Egy éles késsel ajánlatos levágni azokat a leveleket, amelyek vízbe érnének. Ráadásul úgy, hogy azokat ne érje levegő, azaz a levelek eltávolítását érdemes a vízben végezni, hogy ne szívjon magába levegőt a növény - javasolja az Interflora nemzetközi virágküldő szolgálat honlapja.

A szárat mindig a végétől számított 3 centiméterről, ferdén kell levágni. Hasznos lehet az öblös váza, és az abba öntött virágtáp-oldat.

Radiátor, szellőzőnyílás, melegítőeszköz, televízió vagy rádió tetején soha ne kapjon helyet a váza - tanácsolják a szakértők. Az elektronikus készülékek ugyanis hőt bocsátanak ki, amely kiszárítja a virágokat.

A váza mindig hűvös helyen legyen. Ha a tápoldat kezdene "összeállni", az egész vizet ki kell cserélni és ismét levágni a virágok szárából 1-2 centimétert.

Sokan vásárolnak vagy küldenek ajándékba rózsacsokrot. Ha a rózsa elkezdi lehajtani a fejét, le kell vágni a szárából s a fejét egy kis papírba becsomagolni - mintegy megtámasztva a növényt - majd hideg, friss, bőséges vízbe állítani két órára.

Régi háztartási könyvek szerint létezik "házilagos" tartósító tápoldat is: a hideg vízbe tett só, cukor és három csepp Hypo elősegíti, hogy hosszú életűek legyenek a virágok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását