2024. április 28. - Valéria

Elengedték a késelő fiút

Eltávozhatott a rendőrségről az a 12 éves román gyerek, aki késsel súlyos sérülést okozott egy 15 éves fiúnak a budapesti Blaha Lujza téren - közölte Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-vel szombaton.
2008. január 12. szombat 13:31 - Hírextra

A gyerek, aki saját elmondása szerint hónapok óta lopásokból él a Blaha Lujza téri aluljáróban, csütörtökön azért szúrta combon a nála három évvel idősebb fiút, hogy megszerezze mp3-as lejátszóját. Az áldozatot súlyos sérüléssel szállították kórházba.

A gyerekkorú szurkálót a súlyos testi sértés miatt a józsefvárosi rendőrségre vitték, ügyében már a BRFK gyermek és ifjúsági osztálya jár el.

A gyereket egy fővárosi gyermek-, és ifjúságvédelmi intézetben helyezték el, miután törvényes képviselőjének jelenlétében a rendőrségen meghallgatták.

Korábban a fiút már többször bevitték gyermekvédelmi intézetbe, ám ezek az intézmények nyitottak, így szinte azonnal újra visszatért a Blaha Lujza térre.

Lapinformációk szerint a Romániából érkezett fiatal írni-olvasni nem tud és soha nem járt iskolába sem. Az index.hu internetes portál korábban egy kisfilmben mutatta be a gyerek utcai életét, a 12 éves fiatal a képsorokon arról beszél és be is mutatja: nem riad vissza attól, hogy erőszakkal vegye el a járókelők értékeit.

Több médium is arról számolt be, hogy a magyar hatóságok ebben a helyzetben tehetetlenek, mert nincs törvényes felhatalmazásuk arra, hogy egy gyerekkorú, külföldi állampolgárral szemben kényszerintézkedést alkalmazzanak; amíg nem találnak megoldást a helyzetre, a gyerek lényegében szinte bármit büntetlenül megtehet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását