2024. április 19. - Emma

Többletforrás Budapesten

Tavaly a tervezettnél csaknem 20 milliárd forinttal több, mintegy 185 milliárd forint iparűzési adó folyt be a fővárosban. Tájékoztatásuk szerint a városvezetés által a napokban már megtárgyalt összesítés alapján a növekedés az előző évhez képest 12 száza
2008. január 11. péntek 19:33 - Hírextra
Ez 20 milliárd forint többletforrást jelent a fővárosi önkormányzatnak. A tavaly beszedett 184,7 milliárd forint iparűzési adóból 86,8 milliárd forint a fővárosi önkormányzaté, a többi pénzen az úgynevezett forrásmegosztási rendszer keretében a kerületek osztoznak.

A tervezettnél több pénz folyt be a főváros kasszájába az idegenforgalmi adóból is. A beszedett 1,4 milliárd forint, a lehívható állami támogatással együtt több mint 4 milliárd forint idegenforgalmi bevételt jelent a fővárosnak. Mindez annak ellenére alakult így, hogy a hazai idegenforgalom tavaly az előző évinél gyengébb eredményt ért el.

Túlteljesült a fővárosi önkormányzat luxusadó-bevételi terve is tavaly. A tervezett 110 millió forintnál ugyanis 4 millió forinttal több pénzt szedtek be. Idén a városháza az adóalanyi kör bővülése miatt ennél is nagyobb összegű bevételre számít.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását