2024. május 3. - Tímea, Irma

LMP: Orbánék felrúgják a versenysemlegességet

A Lehet más a politika (LMP) szerint a Fidesz-kormány felrúgja a versenysemlegességet, ha úgy módosítja a bankadó tervezett szövegét, hogy a 2007. július 1-je után engedélyt szerzett és a nem jelentős biztosítókra ne vonatkozzon a törvény.
2010. július 7. szerda 19:20 - HírExtra
Schreiring Gábor képviselő szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében kiemeli, hogy sajtóértesülések szerint a javaslat mindössze néhány biztosítótársaságot érinthet, melyek közül az egyik feltűnően szoros kapcsolatban van a kormányzó Fidesszel. A jelenleg Járai Zsigmond fb-elnök nevével fémjelzett, volt- és jelenlegi fideszes miniszterek és főtanácsadók által indított CIG Pannónia Életbiztosító ilyen egyértelmű kivonása a bankadó alól súlyosan aggályos.

A Lehet Más a Politika - a közlemény szerint - elítél bármilyen olyan kormányzati szándékot és döntést, amely első- és másodosztályú állampolgárokra és cégekre osztja Magyarországot. A párt szerint nem elfogadható a versenysemlegesség ilyen nyílt felrúgása: ha a Fidesz a számos kritika ellenére eltökélt a bankadó egyoldalú bevezetése tekintetében, annak vonatkoznia kell minden olyan cégre, amely a magyar piacon közvetít pénzügyi termékeket.

Közlése szerint, "ha Orbán Viktor komolyan gondolja, amit ma mondott, hogy kormányzása idején +nincs lopás, nincs hatalmaskodás+, akkor még a mai napon visszavonatja ezt a felháborító módosító indítványt. Ez ugyanis nem más, mint az eddigi vörös színű mutyizás és korrupció továbbélése narancssárga színekben" - fogalmazott Schreiring Gábor.

Az LMP álláspontja szerint a legjobb megoldást nem egy egyszeri sarc bevezetése, hanem egy átfogó járulékcsökkentés, és az ennek bevételeket teremtő ökopolitikai adóreform lehet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását