2023. szeptember 28. - Vencel

Molotov-koktélért nyolc hónap

Jogerősen nyolc hónapnyi, két évre felfüggesztett börtönre ítélte közveszélyokozás előkészülete miatt pénteken a Fővárosi Bíróság azt a fiatalembert, akinél Molotov-koktél gyártásához szükséges alapanyagokat találták tavaly márciusban. A bíróság ezzel hel
2008. január 11. péntek 12:23 - Hírextra
A Fővárosi Bíróság nem fogadta el a védő, Futó Barnabás azon érvelését, hogy - ügyfele ténybeli beismerő vallomása ellenére - csupán "az előkészület előkészülete történt meg, ami nem büntetendő", hiszen az akkor 19 éves vádlott egyetlen robbanópalackot sem állított elő, ráadásul a lefoglalt anyagok szinte bármelyik háztartásban megtalálhatóak.

A fiatalembert tavaly március 13-án fogta el a rendőrség a Nemzetbiztonsági Hivatallal együttműködve. Tartózkodási helyén benzint, üvegeket és más, Molotov-koktél készítéséhez szükséges eszközöket foglaltak le.

A vádlott az eljárás során nem ismerte el bűnösségét, azt azonban elmondta, hogy valóban robbanó benzines palackokat akart gyártani, és azokat használta volna a két nappal későbbi nemzeti ünnepen, ha úgy látja, hogy a rendőrök jogellenesen lépnek fel a tüntetőkkel szemben.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság június 26-án hozott elsőfokú döntését az ügyész a döntést tudomásul vette, a vádlott jogi képviselője viszont már akkor jelezte: téves jogi minősítés miatt fellebbez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását