2024. április 30. - Katalin, Kitti

Íme a leggazdagabb klubok

Saját adatai alapján a 2006-2007-es idényben a Manchester United volt pénzügyileg a legeredményesebb labdarúgóklub a világon.
2008. január 11. péntek 11:41 - Hírextra

Az MU az elmúlt idényben 323 millió eurós költségvetéssel működött, adózás előtti nyeresége 93 százalékkal emelkedve az előző évihez képest 59,6 millió fontra (80 millió eurót) nőtt!

A Real Madrid ugyan 347 millió eurós büdzséjével megelőzte a Manchestert, de a 2007 júniussal zárult 12 hónapos időszakban az angolok eredményei jobbak - állítja az MU. A jegybevétel - a stadion 76 ezer fősre bővítésének következményeként - 30, a médiajogok értékesítéséből származó jövedelem 35, a klubhoz kötődő egyéb termékek értékesítéséből befolyó összeg pedig 15 százalékkal emelkedett a megelőző időszakhoz képest.

"Biztos vagyok benne, hogy a bevétel és a profit tovább növelhető, ami jó alapot teremt a csapat sikeres szerepléséhez" - nyilatkozott David Gill üzletvezető.

A Manchester United egyetlenként a Premier League csapatai közül nyilvánosságra hozta, hogy az elmúlt idényben 2,1 millió fontot (2,8 millió euró) fizetett ki ügynöki jutalékokra az előző szezon 1,8 millió fontjával ellentétben. A játékosok keresete a költségvetés 43,6 százalékát teszi ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását