2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Bravúros győzelem

A remekül hajrázó magyar férfi kézilabda-válogatott 28-27-re legyőzte Izlandot a norvégiai Posten Kupa nyitómérkőzésén, a jövő csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra készülő csapatok tornáján.
2008. január 11. péntek 21:03 - Hírextra

1. forduló:

Magyarország-Izland 28-27 (15-13)

Kemény védekezéssel nyitott a magyar csapat, amelyből kisebb sérülés miatt hiányzott Fazekas, míg a vádliját fájlaló Nagy csak kevés lehetőséget kapott. A támadójáték elég hatékonynak bizonyult ahhoz, hogy 13 perc alatt 7-3 legyen az állás. Azonban néhány figyelmetlenség elég volt, hogy szorosabb legyen a csata. Kettős emberhátrányban is sziporkázott az izlandi együttes, előbb egyenlített, majd fordított - sorozatban hat gólt dobott.

Időkérés után a magyarok sokkal jobbak játszottak, visszavették a vezetést, és a szünetig megtartották előnyüket.

Sokáig állandósult a különbség, majd a 42. percben megint egyenlő lett az állás (19-19), miután az izlandi cserekapus egyre jobb hatékonysággal védett. A hajrában a skandináv gárda jobban bírta erővel, elhúzott 27-23-ra, ám nem adták fel a magyarok, időkérés után gyorsan egyenlítettek, két perccel a vége előtt 27-27 lett az állás. A tartalék Mikler ekkor több ziccert megfogott. Végül Ilyés 20 másodperccel a vége előtt dobott góljával győzött a magyar válogatott, amely 5-0-ra nyerte az utolsó öt percet.

Később:
Norvégia-Portugália 19:10 ó

Szombat:
2. forduló (Trondheim):
Portugália-Izland 14 ó
Norvégia-Magyarország 16:15 ó

Vasárnap:
3. forduló (Lillehammer):
Magyarország-Portugália 17 ó
Norvégia-Izland 19:15 ó

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását