2024. május 2. - Zsigmond

A méhnyakrák megelőzéséért kampányolnak

Európában minden évben 50 ezer nő betegszik meg méhnyakrákban, és évente 25 ezren vesztik életüket a betegség miatt. Hatékony, szervezett méhnyakrákszűréssel az esetek 80%-a megelőzhető lenne. Az új technológiák bevezetése tovább csökkentheti a méhnyakrák
2008. január 11. péntek 11:34 - Hírextra
A Magyar Rákellenes Liga ezért tartja kiemelten fontosnak, hogy csatlakozzon az európai kezdeményezéshez, és felhívja a hazai társadalom figyelmét is a megelőzés és a szűrés jelentőségére.

Felszólítjuk az Európai Parlamentet, az Európai Bizottságot és Európa kormányait, hogy:
1. Működjenek együtt hatékony méhnyakrák-megelőzési programok bevezetésében, összhangban az Európai Unió Tanácsának ajánlásaival és a méhnyakrákszűrés minőségbiztosítását illető európai irányelvekkel.

2. Támogassák közegészségügyi felvilágosító programok indítását, amelyek biztosítják, hogy minden nő tisztában legyen a méhnyakrák-megelőzés fontosságával, és élhessen a felkínált szolgáltatásokkal.

3. Segítsék elő a legjobb módszerekre vonatkozó tapasztalatcserét Európa országai között, hogy mindenki részesedhessen a világszínvonalú európai szakértelem által nyújtott előnyökből.

4. Támogassák a független kutatást, hogy megtalálják az új szűrési módszerek és a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltás bevezetésének a legmegfelelőbb módját, amely által Európa-szerte a legnagyobb csökkenést érhetnék el a méhnyakrákos megbetegedések számában.

5. Ismerjék fel és támogassák a jótékonysági szervezetek, civil szervezetek, önsegélyező csoportok és önkéntesek létfontosságú szerepét a méhnyakrákos megbetegedések számának csökkentésében Európa-szerte.

Támogatom az Állítsuk meg a méhnyakrákot! című petíciót és felszólítom az Európai Parlamentet, az Európai Bizottságot és Európa kormányait, hogy vezessenek be hatékony és szervezett megelőzési programokat, amelyek a megfelelő védelmet biztosítják a méhnyakrák ellen minden nő számára Európában.

Itt írhatja alá a petíciót:
http://www.cervicalcancerpetition.eu/main.php?langto=hu

Ezt a petíciót az Európai Szövetség a Méhnyakrák Ellen (European Cervical Cancer Association, ECCA) indította a Nemzetközi Rákellenes Szövetség (International Union Against Cancer, UICC) támogatásával.
Forrás: OTS-Hírvonal
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását