2024. május 2. - Zsigmond

Grace és Gloria századszor

Századik alkalommal láthatja a közönség Tom Ziegler Grace és Gloria című színművét a Pécsi Nemzeti Színházban pénteken - közölte a teátrum az MTI-vel csütörtökön.
2008. január 10. csütörtök 16:49 - Hírextra

Az eddig csak Bécsben és a baranyai megyeszékhelyen bemutatott alkotás az egyetlen olyan prózai darab a Pécsi Nemzeti Színház történetében, amely ezt a jubileumot megérte - mondta a rendező, a Gloriát alakító Füsti Molnár Éva az MTI-nek.

A Jászai-díjas művésznő hozzátette: Pécsett az elmúlt évtizedben is összesen két produkció, a Jézus Krisztus szupersztár és a Valahol Európában aratott akkora sikert, hogy szereplői százszor is színpadra léphettek vele.

Füsti Molnár Éva megjegyezte, hogy a darabot a teátrum stúdiószínházában játsszák, de ezúttal a nagyobb befogadóképességű kamarateremben kap helyet.

A Grace és Gloria egy humorral teli megható történet a hitről, az életről és a halálról. A szintén Jászai-díjas Sólyom Katalin formálta Grace, az idős parasztasszony és az utolsó óráiban mellette álló öntudatos városi nő, Gloria, az önkéntes hospice-ápoló kapcsolatáról szól.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását