2024. április 29. - Péter

Az online jegyüzérkedés felszámolását szorgalmazzák

Az egymilliárd fontos (közel 340 milliárd forintos) nagy-britanniai online jegyüzérkedés megtisztulását szeretné a törvényhozók egy befolyásos csoportja, miután az események szervezői "parazitáknak" nevezték a virágzó üzletág haszonélvezőit.
2008. január 10. csütörtök 16:52 - Hírextra

A különböző sport-, és kulturális eseményekre vásárolt jegyek újraeladása rendkívül jövedelmező üzletnek számít az eBay, Viagogo, Seatwave valamint az ezekhez hasonló online aukciós és jegybörzeoldalakon, ahol az eladó és a vevő könnyen egymásra talál egy minimális jutalék fejében.
A jegyekkel való üzérkedés azonban felbőszítette az események támogatóit, akik egyszerűen "profitéhes parazitáknak" titulálták az aukciók szervezőit, mert bár a jegyek sokszor pénztári árak többszöröséért kelnek el, a szórakoztatóipar ebből semmit sem kap.

Jó példa erre a Led Zeppelin együttes tavalyi londoni koncertje, a 125 fontért (42 ezer forintért) beszerezhető jegyekért az interneten átlagosan 7425 fontot (2,5 millió forintot) adtak - a Seatwave szerint.

A zenei ipar az egyre csökkenő CD-eladásokkal küzd, miközben az élő koncertek még mindig sokat számítanak. A jegyek újraeladása a sokkal kedvezőbb feltételeket teremtő internetre költözött, miközben egyes árusok gyanús ügyleteket folytatnak. Sokszor már a hivatalos árusítást megelőzően hirdetik a jegyeket, jótékonysági rendezvényekre adott ingyenes belépőket pénzért adják tovább, néhány esetben pedig hamis jegyeket árulnak.

A művészek és a sportolók érthető módon azért neheztelnek az üzérekre, mert a jegyek óriási összegekért cserélnek gazdát, miközben a többletbevételekből ők semmit sem kapnak - mondta John Whittingdale az angliai kulturális, média- és sportszövetség elnöke.

A szövetség és a törvényhozók is vonakodnak attól, hogy törvényekkel szabályozzák az online jegykereskedelmet, azonban ha nem születik egy önként választott megoldás, talán nem marad más választás - tette hozzá az elnök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását