2024. április 26. - Ervin

Felfüggesztették a sportkommentátort

Két hétre felfüggesztették állásából az amerikai Golf Channel egyik vezető kommentátorát, amiért egy közvetítés során azt találta mondani, hogy Tiger Woodsot csak úgy lehet megállítani, ha meglincselik egy sötét sikátorban.
2008. január 10. csütörtök 18:01 - Hírextra

Kelly Tilghman, a sportcsatorna riportere csak azt akarta érzékeltetni, hogy a világelső sztárt a golfpályán senki nem tudja megszorongatni. Még nevetett is, amikor a múlt heti Mercedes-Benz Bajnokságon egy elemzővel folytatott társalgás közben a lincselés szó önkéntelenül kicsúszott a száján.

Az ügyből botrány lett, a CNN is a vezető hírek között számolt be az esetről. Al Sharpton tiszteletes, ismert fekete emberi jogi aktivista azonnal a kommentátor távozását követelte. Sharpton szerint aki lincselésről beszél, az fajgyűlölő, és az elhangzott mondat minden feketére nézve sértő.
Tilgham azonnal bocsánatot kért, a Golf Channel pedig közölte, hogy a csatornán nincs helyük ilyen sértő szavaknak. A nyilatkozat szerint Tilgham nem akart senkit megsérteni, de a nem helyénvaló szóhasználat miatt felfüggesztik.

Kelly Tilgham - aki mellesleg 12 éve ismeri a világ első számú golfozóját, a fekete bőrű Tiger Woodsot, baráti a viszonyuk - tavaly lett a golfsport első női kommentátora. Január 24-ig újra képernyőre kerülhet, így nem kési le Woods idei debütálását a Buick Invitational tornán.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását