2024. április 20. - Tivadar

Tóth Károly visszavonul a politikától

Tóth Károly, az MSZP országgyűlési képviselője 2010-ben már nem indul az országgyűlési választásokon - mondta a képviselő szerdán az MTI érdeklődésére, Békéscsabán. "Nem értek egyet a közéletben kialakult stílussal." - indokolta döntését.
2008. január 9. szerda 12:58 - Hírextra
"Azt gondoltam, gondolom, hogy állásfoglalásaimban biztos volt, van egy-egy gondolat, amellyel meg tudom győzni vitapartneremet, vagy legalább megfontolásra késztetem őket" - tette hozzá.
A politikus szerint azonban a közéletben egyre kisebb az észérvek, a tények szerepe a meggyőzésben, a döntéshozatalban, és mint mondta, ez nem az ő stílusa.

"Ezt értem a politikai ellenfeleimre és a kormánypárti politikusok egy részére is" - szögezte le.
A képviselő elfogadhatatlanak tartja például, hogy az egészségügyi törvényhez a vizit- és ápolási díj megszüntetéséről, valamint a pénztárak menedzsmentjében történő változtatásokról benyújtani tervezett javaslatai miatt a koalíciós együttműködéséért felelős szabad demokrata államtitkár a koalíciós megállapodás felrúgásával vádolta.

"Még be sem nyújtottam a frakciónak a javaslataimat, Horn Gábor máris a koalíciós megállapodás megszegésével vádaskodik" - hangsúlyozta. Tóth Károly elfogadhatatlannak tartja azt a liberális álláspontot is, hogy a pénztárak menedzsmentjébe ne kerüljenek be a befektetők mellett a szakszervezetek képviselői is. Emlékeztetett arra, hogy a számítások szerint a pénztárakba csak 120 milliárd forint tőkebefektetés érkezik, míg a befizetők, közöttük a szakszervezetek által képviselt munkavállalók évente 1.500 milliárd forinttal járulnak hozzá a költségekhez.

Tóth Károly cáfolta, hogy személyes népszerűségének növelése érdekében tervezi benyújtani javaslatait. Mint fogalmazott, népszerűségének növelése érdekében eddig még soha nem lépett a nyilvánosság elé.

Az idén 57 éves Tóth Károly 1989-től 2007-ig vezette az MSZP békéscsabai csoportját, ma ennek a szervezetnek a tiszteletbeli elnöke. Szintén 2007 elejéig kisebb-nagyobb megszakításokkal pártja Békés megyei szervezetének alelnöke.

A matematika-fizika szakos tanári diplomával rendelkező Tóth Károly 1994 óta parlamenti képviselő, előbb egyéniben majd megyei, később országos listán nyert mandátumot.
"Visszavonulásom bejelentése azonban nem jelenti azt, hogy már most felhagyok a politizálással. Mandátumom lejártáig aktívan kívánok dolgozni a parlamentben is" - szögezte le a képviselő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását