2024. május 18. - Erik, Alexandra

Költségvetés: vége a módosító inditványok szavazásának

Befejezte a 2010-es költségvetés módosító indítványairól való szavazást az Országgyűlést kedden; a kisebb szünetekkel kilenc órán át tartó szavazás után jelenleg a költségvetési bizottság ülésezik, hogy megállapítsa a büdzsé fő számait.
2009. november 3. kedd 21:12 - HírExtra
Miután a költségvetési bizottság a módosító indítványok elfogadása miatt megállapítja a fő számokat, a plenáris ülésen is döntenie fognak azokról. Ha az Országgyűlés elfogadja a 2010-es költségvetés fő számait, akkor már csak a büdzsé fejezetein belül lesz lehetőség belső átcsoportosításra.

A képviselők által reggel elfogadott módosító indítványok alapján a jövő évi büdzsé továbbra 3,8 százalékos hiánycéllal számol, negyvenmilliárd forintot elvon a közösségi közlekedéstől, nagyságrendileg hetvenmilliárd forinttal csökkenti az önkormányzatok támogatását, ugyanakkor nem változik a gyermekétkeztetés jelenlegi mértéke és meglesz a fedezete annak, hogy az ötszázalékos áfa-kulcsba kerüljön a távhő.

A kabinet által is támogatott módosító indítványokat 200 igen szavazattal és 133 tartózkodás mellett fogadta el a törvényhozás. A szocialista frakció mellett 14 szabad demokrata, valamint Tóth András és Gyenesei István független képviselők szavaztak igennel. Tartózkodott a szavazásnál a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja, öt korábbi MDF-es képviselő, illetve egyedüli SZDSZ-esként Gulyás József. A pártelnökök közül Semjén Zsolt (KDNP) és Dávid Ibolya (MDF) nem volt jelent a voksoláson. Néhány, a kormány által is támogatott módosító indítványt a Fidesz-KDNP képviselői is megszavaztak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását