2024. május 3. - Tímea, Irma

Balla Irma gyermekei perelnek

Anyjuk meggyilkolása miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek az ügyészségen Balla Irma gyermekei - közölte Debrecenben Magyar György ügyvéd, az anyja meggyilkolásával jelenleg vádolt S. Sándor védője hétfőn az MTI.vel.
2009. augusztus 31. hétfő 19:16 - HírExtra
Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt brutális körülmények között, a lakásában gyilkolták meg 2007 húsvétján. Holttestét a fia találta meg, ő értesítette a rendőrséget. Egy évvel később a rendőrség a fiút, S. Sándort gyanúsította meg a gyilkosság elkövetésével, s előbb őrizetbe vették, majd egy évig előzetes letartóztatásban tartották. Jelenleg szabadlábon védekezik.

A bíróság hétfőn lefoglalta azt a feszítővasat, amely a védelem álláspontja szerint a gyilkosság eszköze lehetett.

A pajszert - mint azt a hétfői tárgyaláson a gyilkosság idején a Balla Irma szomszédságában folyó építkezésen dolgozó vállalkozó elmondta - használhatta az a D. Lajos segédmunkás, aki egy másik, ellene folyó eljárás során beismerte: ő ölte meg Balla Irmát.

A beismerő vallomás tényét korábban az MTI-nek az ügyészség is megerősítette, de miután D. Lajos a Balla-ügyben csak tanúként szerepel, ezt a vallomását nem vették figyelembe az eljárás során. D. Lajos egyébként időközben a Balla Irma meggyilkolására vonatkozó beismerő vallomását visszavonta.

A bíróság a Balla Irma fia, S. Sándor ellen folyó eljárást a védő indítványára nem függesztette fel, az ügyészség továbbra is a fiút vádolja anyja meggyilkolásával.
A hétfői tárgyaláson az igazságügyi számítástechnikai szakértő, illetve a nyomszakértő jelentését ismertették. Előbbi a Balla Irma és az S. Sándor mobiltelefonjának cellainformációit elemezve megerősítette: a vádlott - ahogyan azt korábban vallotta - a gyilkosság éjszakáján, amikor hazatért egy vidéki szalonnasütésről és nem tudott bemenni a házukba, többször hívta Balla Irmát.

Közben Balla Irma telefonjáról is indítottak hívást a gyilkosság után, de más helyszínről, majd a telefont elásták azon az útvonalon, ahol D. Lajos járt haza.

A nyomszakértő jelentése szerint sem Balla Irma laptopján, sem a kukában talált vörösboros üvegen, sem a kocsijában fellelt pezsgős üvegen semmilyen ujj- vagy tenyér lenyomatot nem találtak, egyedül a lakásban lévő bögrén mutatták ki S. Sándor ujjlenyomatát, de - mint kiderült - a bögre a vádlotté volt.

Nagy Antal bíró december 2-re napolta el a gyilkossági ügy tárgyalását, amikor több rendőri vezetőt hallgatnak meg tanúként és annak a két önkormányzati bizottságnak az elnökét, amelyekben Balla Irma dolgozott.

Anyjuk meggyilkolása miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek az ügyészségen Balla Irma gyermekei - közölte a tárgyalást követően Magyar György ügyvéd, az anyja meggyilkolásával jelenleg vádolt S. Sándor védője.

Felidézte, hogy a bíróság hétfőn lefoglalta azt a feszítővasat, amely a védelem álláspontja szerint a gyilkosság eszköze lehetett. Ugyanakkor elutasította az eszköz hemodinamikai szakértői vizsgálatát, amely kimutathatná: rajta van-e a DNS-e annak a férfinak, aki egy más büntetőlejárásban bevallotta, hogy ő ölte meg Balla Irmát. Az áldozat gyermekeinek feljelentése - amelyet kedden délelőtt 9 órakor tesznek meg a Legfőbb Ügyészségen -, lehetővé teszi a nyomozás kiterjesztését - jegyezte meg az ügyvéd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását