2024. március 28. - Gedeon, Johanna

40 új lakás az OCÖ-től

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) új szociális lakásépítési programja keretében negyven család lakhatási problémáját kívánja megoldani idén a kormányzat segítségével - jelentette be Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke szerdán budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. január 9. szerda 15:11 - Hírextra
Nyitrai Ákos, az OCÖ Lakásépítési Kht. műszaki vezetője közölte: a többi között Lenti, Sarud és Tiszaroff településeken építenek majd házakat, amelyek a tervek szerint egyenként 7,8 millió forintból készülhetnek el.

Kolompár Orbán beszámolója szerint 2000 és 2002 között az OCÖ nem tudta befejezni azt a lakásépítési programot, amit az akkori kormánnyal közösen terveztek meg. Ezt a meg nem valósult tervet, melynek mostani költsége 300-400 millió forint lenne, szeretnénk most befejezni az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium támogatásával - mondta.

Kolompár Orbán kitért arra is, hogy a ciklus végéig, 2010-ig, a kormányzattal közösen mintegy ötezer család lakhatási problémáján szeretnének segíteni. Az OCÖ kívánatosnak tartja azt is, hogy a tartósan munkanélküli romák számára induljon olyan szakképzés, amelynek révén visszatérhetnek a munkaerőpiacra - hangsúlyozta az OCÖ elnöke.

Az MTI kérdésére válaszolva elmondta, hogy azért kellett ennyi időt várni a lakások építésének újrakezdésével, mert csak tavaly decemberben sikerült lezárni azt az elszámolást, amelyet az akkori kormány nem fogadott el a Farkas Flórián által vezetett országos önkormányzattól.

Az akkori pénzügyi elszámolás nem felelt meg a valóságnak. Az ügyet a közgyűlés elé kívánom vinni, hogy a testület hozzon állásfoglalást arról: büntetőfeljelentést tesz-e vagy visszaköveteli az érintettektől a több százezer forintos jogosulatlanul felvett összegeket - közölte Kolompár Orbán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

obulus
2008. március 15. 14:53
Hát talán meg kéne kérdezni Farkas Flóritól, mennyi ment a fidesz-kasszába, és mennyi a saját zsebébe. Aztán egy egyszerű összeadás után a még mindig hiányzó maradék valószínüleg kevesebb lenne, mint egy vizitdíj!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását