2024. április 27. - Zita

Pehelykönnyű laptop

Már Magyarországon is kapható a világ legkönnyebb, optikai meghajtót is tartalmazó hordozható számítógépe. A Toshiba Portégé R500 hordozható számítógép hihetetlenül vékony és könnyű.
2008. január 8. kedd 14:29 - Hírextra

A konfigurációtól függően 19,5 illetve 25,5 milliméter vastag, mégis a nála kétszer nagyobb laptopok tudásával rendelkezik - áll a cég közleményében.

A Portégé sorozat korábbi stílusjegyeire épülő készülékének optikai meghajtó nélküli változata mindössze 779 grammos, közel 100 grammal nyom kevesebbet az iparág eddigi legkönnyebb laptopjánál, egyben a japán vállalatnak ez az első olyan hordozható számítógépe, amely 64 gigabájtos flashmemória alapú SSD (Solid State Drive) meghajtóval készül. Az SSD-meghajtók előnyei közé tartozik a jobb ütésállóság és a hangtalan működés melletti kisebb energiafogyasztás, valamint a gyorsabb olvasási sebesség.

Az optikai meghajtóval szerelt változatba kerülő DVD-meghajtó vastagsága mindössze 7 milliméter, az adattárolásról pedig egy 160 gigabájtos, beépített rázkódásvédelemmel és gyorsulásmérővel felszerelt merevlemez gondoskodik, amely leejtés esetén védi a merevlemezt az adatvesztéstől.

Az egyedi kialakítású képernyő beltéri és kültéri fényviszonyok között is kiváló minőséget ad. A készülék üzemideje akkummulátortól függően egyszeri feltöltéssel 7-től 12,5 óra lehet.

Az R500-as biztonsági alapfelszereltséghez tartozik a felhasználó ujjlenyomat alapján történő felismerése, a cseppálló billentyűzet és a strapabíró magnéziumötvözetből készült burkolat. A készülék felszereltségtől függően hat-nyolcszázezer forint körüli áron kapható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását