2023. január 29. - Adél

Az autógyártó cégek optimistábbak

Az amerikai General Motors is kirukkolt hidrogénmeghajtású autójával: a Las Vegas-i CES expón kedden bemutatták a Cadillac Provoq tanulmányt, amely 160 km per órás végsebességre képes.
2008. január 8. kedd 16:12 - Hírextra

A Provoq egy tanknyi hidrogénnel 480 kilométert tesz meg (450 kilométert hidrogénnel, 30 kilométert akkumulátorral), 100 kilométer per órás sebegességre 8,5 másodperc alatt gyorsul fel. A hidrogéncellák egy lítium-ion akkumulátort töltenek, amely egy elöl és egy hátul elhelyezett motort hajt. A tetőn elhelyezett napelem szolgáltatja a belső világításhoz és a rádió működtetéséhez szükséges energiát. A típus a korábbi V-8-as év V-6-os hibrideket válthatja fel néhány éven belül.

A GM újítása és más cégek környezetbarát hibridjei és alternatív autói is hozzájárulnak, hogy az autógyártó cégek vezetői világszerte optimistábbak az autóipar jövőjét illetően, mint az elmúlt években - mutatta ki éves felmérésével egy nemzetközi könyvelő és tanácsadó cég, a KPMG.

Az autógyártó cégek igazgatói 86 százalékban a minőséget jelölték meg mint a vásárlókat befolyásoló fő tényezőt az elkövetkező öt évben. Ám 84 százalékuk szerint az üzemanyag hatékonysága a legfontosabb szempont.

A biztonságot 70 százalékuk, a jó árfekvést pedig 69 százalékuk vélte a legfontosabbnak.
A vezetők úgy gondolják, hogy alternatív üzemanyaggal működő motorok, olcsó autók és hibrid technológiák kifejlesztésére is égető szükség van.

2006-ban a vezetőknek csak 53 százaléka vélte úgy, hogy az alternatív üzemanyaggal működő autókra komolyak lesznek az igények, ezzel szemben 2007-ben már 65 százalékuk osztja ezt a nézetet.

A KPMG összesen 113 rangidős igazgatóval készített interjút a világ minden táján az Egyesült Államoktól Ausztráliáig.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását